КОНКУРС. Співачка Злата Оґнєвіч, яка представляє Україну на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2013», вийшла до фіналу конкурсу, передає Бі-бі-сі.

Виконавиця виступила ввечері 14 травня в першому півфіналі під номером 7 з піснею Gravity.

Усього в першому півфіналі виступали 16 учасників, 10 з них в підсумку пройшли до фіналу, який відбудеться 18 травня.

Зокрема, у подальшу частину конкурсу пройшли десять учасників, які представляють Молдову (Альона Мун з піснею O mie), Литву (Андрюс Появіс, Something), Ірландію (Райан Долан, Only Love Survives), Естонію (Біргіт Ийгемеель, Et uus saaks alguse), Білорусь (Альона Ланська, Solayoh), Данію (Еммелі де Форест, Only Teardrops), Росію (Діна Гаріпова, What If), Бельгію (Роберто Беллароза, Love Kills), Нідерланди (Анук, Birds) та Україну.

З конкурсу вибули одразу чотири балканських учасники: Сербія, Хорватія, Словенія, Чорногорія, – а також Кіпр та Австрія.

Учасники другого півфіналу виступлять 16 травня. Фінал призначений на 18 травня.

До фіналу автоматично потрапили шість країн: минулорічний переможець, Швеція, а також п'ять країн-засновниць та спонсорів конкурсу: Німеччина, Британія, Франція, Італія та Іспанія.

Цьогорічний конкурс проходить у шведському місті Мальме. Швеція виборола право приймати пісенне змагання завдяки перемозі співачки Лорін із піснею «Ейфорія» минулого року.

Фавориткою букмекерів є представниця Данії Еммелі де Форест з піснею Only Teardrops. Серед претендентів на перемогу називають також українську та російську виконавиць.

Нинішній конкурс – 58-й. Прогнозують, що фінал Євробачення в суботу дивитимуться понад 120 мільйонів людей.