НАРКОТРАФІК. Слідчі УСБУ в Дніпропетровській області завершили досудове розслідування стосовно наркоугруповання, причетного до контрабанди прекурсорів. До злочинної групи входили п’ятеро жителів України та подружжя з Росії. А організував схему контрабандного вивезення до Росії прекурсорів 27-річний житель Павлограда. Він примудрився вести таку злочинну діяльність, перебуваючи…у місцях позбавлення волі.

Російська сімейна пара незаконно купувала у павлоградській аптеці риналекс та ефіна — ліки, що містять прекурсор псевдоефедрин гідрохлорид (використовують для виготовлення особливо небезпечного наркотику метамфетаміну) і передавала їх наркокур’єрові. Той за грошову винагороду (від 500 до 1000 гривень) переправляв пігулки до Росії. А допомагала постачати і розповсюджувати медичні препарати із прекурсором власниця однієї з аптечних мереж міста. Вона також залучила до цієї діяльності двох провізорів, які безпосередньо збували «популярні» прекурсори наркозалежним.

Та діяльність перекрили, коли одного дня оперативники СБУ затримали на українсько-російському кордоні під час проходження митного контролю 33-річного наркокур’єра. Заборонені препарати той ховав під одягом. Контрабандні ліки подружжя з Росії чекало неподалік, натомість дочекалося арешту. А за кілька днів не уникли спілкування з правоохоронцями і власниця аптек та двоє провізорів, яких затримали під час продажу прекурсорів.

Як повідомляє прес-група УСБУ в Дніпропетровській області, у затриманих було вилучено загалом майже дві тисячі пігулок прекурсоровмісних препаратів. Кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.305 та ч.2,3 ст.311 Кримінального кодексу України із затвердженим прокуратурою Дніпропетровської області обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті.