Міський голова Львова Андрій Садовий називає зрадою дії чиновників Федерації футболу України, які, на його думку, спричинили п’ятирічну дискваліфікацію «Арени Львів» – одного зі стадіонів, який у 2012 році приймав чемпіонат Європи, передає Радіо Свобода.

«На стадіонах Європи трапляються набагато серйозніші інциденти, але 5-річною дискваліфікацією ніхто ще не був покараний. Тепер все стало на свої місця. Це зрада, пані і панове. Саме так це і варто трактувати», – написав Садовий у своєму блозі на «Українській правді».

Мер Львова має на увазі лист до Міжнародної федерації футболу (ФІФА), в якому віце-президент ФФУ Сергій Стороженко нібито сам запропонував дискваліфікувати львівський стадіон.

Стороженко зараз заперечує, що писав такого листа. У Федерації футболу України також заявили, що не зверталися до ФІФА з проханням дискваліфікувати «Арену Львів» на неправомірні дії вболівальників.

Після матчу відбірного турніру чемпіонату світу Україна – Сан-Марино, який відбувся у Львові на початку вересня, стадіон «Арена Львів» був дискваліфікований ФІФА на 5 років за начебто расистські вигуки та нацистську символіку на стадіоні. Підставою такого рішення став звіт організації FARE.