Apple відкриє завод у штаті Арізона. На ньому працюватимуть майже 700 людей, які будуть зайняті виробництвом комплектуючих для смартфонів і планшетів. Ще 1300 осіб візьмуть участь в будівництві комплексу і монтажі устаткування. Про це повідомляє РБК-Україна.

На підприємстві встановлять устаткування компанії GT Advanced Technologies, яке використовується для виготовлення захисного сапфірового скла. Воно ж застосовується в лінзах відеокамер і сканерах відбитків пальців. Згідно з підписаною угодою GT Advanced Technologies придбає і встановить необхідне устаткування, а також займеться його обслуговуванням. Apple у свою чергу проведе передоплату у розмірі 578 мільйонів доларів, яка буде згодом відшкодована протягом п'яти років. Виплати почнуться в 2015 році.

«Ми раді розширити наші внутрішні виробничі можливості завдяки новому заводу в Арізоні, Apple тут створює понад дві тисячі робочих місць, – заявила сайту AllТhingsD прес-секретар Apple Крістін Хуге. – Новий завод виготовлятиме компонети для продукції Apple і використовуватиме енергію, на 100% отриману з відновлюваних джерел енергії».

Поряд із заводом збудують електростанцію на сонячних батареях, яка і забезпечуватиме завод енергією. Це дозволить певною мірою зменшити операційні витрати виробничого комплексу.