ТУРБОТА. Міністерство соціальної політики змінило ідеологію реабілітації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Так, нині в Україні майже 93 тисячі дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких понад 75 тисяч уже залучено до сімейних форм виховання. Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська під час відкриття Центру допомоги дітям благодійної організації «Місто щасливих дітей».

«З початку цього року до прийомних родин і дитячих будинків сімейного типу влаштовано 815 дітей, що більше, ніж за аналогічний період 2012-го. Це дає нам привід сподіватися, що в 2013 році ми забезпечимо сімейними формами виховання значно більше дітей, ніж у попередні роки. Щоб вирішити це завдання, ми вдосконалюємо систему закладів для дітей — перетворюємо притулки на центри соціально-психологічної реабілітації», — зазначила міністр.

Наталія Королевська також зазначила, що завдяки благодійній організації «Місто щасливих дітей» за 5 років 48 дітей було повернено в біологічну родину, а ще 75 — передано до сімейних форм виховання. «Я сподіваюся, що 27 маленьких вихованців, які тут перебувають зараз, також знайдуть свою родину. Наша мета — щоб усі діти виховувалися в родинах. Бо це найкращий захист і найкраща доля для дитини», — цитує слова урядовця прес-служба Мінсоцполітики.