Селекторну нараду з департаментами фінансів місцевих державних адміністрацій провели міністр фінансів Юрій Колобов і перший заступник керівника відомства Анатолій Мярковський.

Обговорено невідкладні заходи щодо залучення додаткових надходжень до місцевих бюджетів, першочергового спрямування наявних фінансових ресурсів на здійснення видатків з оплати праці працівників бюджетних установ і оплату спожитих енергоносіїв.

Усвідомлюючи стан і темпи зростання економіки потрібно дотримуватися жорсткого режиму економії бюджетних коштів, проведення інвентаризації регіональних програм та приведення обсягу їх фінансування у відповідність із реальними фінансовими можливостями. Такі заходи необхідні для недопущення жодних затримок та невиплат заробітних плат, допомог, пенсій.

Розвиток і підтримка регіонів України є надважливою складовою економічної цілісності та соціальної рівноваги країни. Таким чином, забезпечення належного соціального захисту за рахунок позитивної економічної динаміки завжди залишатиметься головним завданням бюджетної політики.

Ефективна командна взаємодія центральних та регіональних органів влади, виважений підхід до планування регіональної бюджетної політики допоможе сконцентрувати фінансові ресурси для забезпечення підтримки областей та мінімізації впливу негативних чинників.

Так, для оперативного реагування та розв’язання проблем, зокрема з оплатою праці у бюджетній сфері, Міністерством фінансів доручено Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щотижнево та щомісячно доповідати з найактуальніших питань. А саме: про виконання заходів, затверджених місцевими органами влади з наповнення місцевих бюджетів, економне і раціональне використання бюджетних коштів; про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ; про спрямування на зарплату та енергоносії вільних залишків бюджетних коштів і понадпланових надходжень до загального фонду місцевих бюджетів; про проведення інвентаризації регіональних програм та приведення обсягів їх фінансування до можливостей бюджету.

За підсумками селекторної наради Юрій Колобов підкреслив, що вироблену систему заходів чітко орієнтовано на забезпечення фінансової та соціально-економічної рівноваги регіонів, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»