МАЙСТЕРНІСТЬ. У вітальні відділу мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Горького вчили виготовляти з текстилю ляльок та презентували костюми казкових персонажів, які вигадали та пошили викладачі кафедри художнього моделювання одягу Луганської державної  академії культури і мистецтв. Зустріч присвятили найчудовішій темі — казці, а гостей знайомили з історією костюмів героїв казок та билин.

«Казка нагадує, скільки чарівних предметів оточують нас у повсякденному житті. Предки вміли бачити незвичайне в найпростіших речах: капелюсі або чоботях, у лампі, скатертині чи наливному яблучку. Казка навчає бачити надприродне в буденному», — вважає завідувач кафедри художнього моделювання одягу, доцент Академії культури і мистецтв Марина Вороніна.

 

Казкові персонажі ваблять і дорослих. Фото прес-служби Луганської академії культури і мистецтв

Студенти із задоволенням погодилися продемонструвати костюми казкових персонажів — чарівниць і фей. А бібліотекарі, у свою чергу, підготували інформаційне ревю найвідоміших видань казок із фондів бібліотеки. Розмова про особливості народної та літературної казки не залишила нікого з гостей байдужими, а кожен бажаючий міг особисто приміряти чарівну сукню або капелюх.