Під головуванням міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького у Каневі відбулося виїзне засідання колегії міністерства, у ході якого презентовано проект будівництва Канівської ГАЕС.

«Канівська гідроакумулююча електростанція не лише сприятиме стабільності роботи енергомережі, збільшить маневрову потужність та забезпечить зменшення витрат вугілля, газу та мазуту на теплових електростанціях, а й значно вплине на соціальний розвиток регіону: у кошторис будівництва закладено 300 мільйонів гривень на розвиток соціальної сфери», — зазначив Едуард Ставицький. Він поінформував, що нещодавно у Люксембурзі між Європейським інвестиційним банком, Міністерством енергетики та вугільної промисловості та Міністерством фінансів було підписано Декларацію про наміри стосовно співробітництва у сфері фінансування проектів у гідроенергетичній галузі України, зокрема щодо участі Європейського інвестиційного банку у співфінансуванні проекту будівництва Канівської гідроакумулюючої електростанції.

Торкаючись інших питань, міністр наголосив, що одним із пріоритетних завдань є подальший розвиток ядерної енергетики, зокрема будівництво заводу з виробництва ядерного палива. Крім того, звернено увагу на підготовку до осінньо-зимового періоду. «Більшість галузевих підприємств Міненерговугілля, а насамперед підприємства та компанії енергетичного комплексу, завершили ремонтні кампанії, також здійснено підготовку виробничих потужностей, обладнання та об’єктів соціальної сфери до зими», — цитує слова Едуарда Ставицького прес-служба міністерства.

Стосовно ситуації у паливно-енергетичному комплексі загалом урядовець заявив, що аналіз роботи підприємств галузі з початку цього року свідчить, що вдалося досягти стабілізації основних виробничих показників. Національна економіка забезпечена необхідною кількістю енергії та енергоносіїв, що є результатом постійної уваги Президента та уряду до проблем енергозабезпечення економіки та населення України, а також плідної праці більшості галузевих підприємств.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»