КОНТРАБАНДА. Співробітники Служби безпеки спіймали на гарячому чоловіка, що намагався ввезти в Україну  унікальну колекцію старовинних марок. Як пояснили у прес-службі відомства, раритетність контрабандного товару полягає у тому, що марки належать країнам, які зникли з географічних карт ще в минулих століттях. 

Цей колишній житель Сімферополя, а нині громадянин Росії, мав намір реалізувати цінний товар сімферопольським колекціонерам. Для цього він на потязі доїхав до Бєлгородської області, де пересів на електричку, сподіваючись пройти митно-прикордонний огляд за спрощеною системою. Колекцію марок спритник ретельно заховав серед своїх особистих речей. У ході митного огляду в пункті пропуску «Козача Лопань» співробітники спецпідрозділу Служби    безпеки Криму спільно з представниками Харківської митниці та Харківського прикордонного загону виявили та вилучили у росіянина близько 3,5 тисячі старовинних марок кінця XІX — початку XX століть.

Вилучені марки зниклих країн. Фото надано Прес-службою СБУ в Криму

За оцінками фахівців, це марки Британської імперії та її численних колоній, — Помаранчевої республіки, Єгипту, Західної Австралії, Ямайки, Тасманії та інших країн, — отже становлять особливу культурну цінність. Орієнтовна вартість колекції — 400 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 201 КК України «Контрабанда». Горе-філателіст може опинитися за гратами на дов-гих 12 років.