ВИЗНАННЯ. Як повідомив виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів (УкрФА) Сергій Кудрявцев, право на проведення конгресу ІНФАКОН свідчить про високий  авторитет феросплавних підприємств України на світовому ринку.

«В Україні є всі необхідні можливості для подальшого розвитку виробництва якісних феросплавів. Феросплавна галузь нашої країни має достатній доробок науково-технологічних розробок з виробництва сплавів, кваліфіковані інженерно-технічні та робітничі кадри. Думаю, що все це гідно оцінили учасники найбільшого авторитетного науково - виробничого заходу феросплавної галузі - Конгресу, що відбувся днями в Алмати, віддавши право проведення конгресу ІНФАКОН в 2015 р. нашій країні», – зазначив голова ради директорів УкрФА Павло Кравченко.

На його думку, в період всесвітньої економічної кризи, наслідком якого стало значне зниження світового попиту на сталь і феросплави, запорукою стабільного розвитку української феросплавної галузі є адекватна політика держави по відношенню до національних виробників, в тому числі - до феросплавним заводам.

Також стало відомо, що під час проведення ІНФАКОН в Україні його учасники відвідають з технічним туром найбільше феросплавне підприємство Європи – Нікопольський завод феросплавів. Це одне з найкращих передових в технічному і технологічному плані феросплавних підприємств у світі.

«Учасники ІНФАКОН-2013 високо оцінили досягнення української фундаментальної та прикладної науки в сфері електрометалургії. Науково-технічний і економічний потенціал феросплавної промисловості нашої країни визначається високим рівнем теоретичної та професійної підготовки вітчизняних інженерних кадрів і практичним використанням результатів наукових досліджень українських вчених. А успішний розвиток фундаментальних теоретичних та експериментальних досліджень електроферосплавного процесів дає можливість українським феросплавним заводам впроваджувати у виробництво принципово нові технологічні процеси отримання феросплавів, успішно експлуатувати найбільш досконалі електропечі та електротермічне обладнання, домагатися найкращих показників у плані питомої витрати сировин», – вважає голова правління «Нікопольського заводу феросплавів», доктор технічних наук Володимир Куцин.

Міжнародні конгреси ІНФАКОН, що проводяться, починаючи з 1974 року, є найбільш авторитетними форумами фахівців феросплавної промисловості. А  ІНФАКОН-2015, який пройде в Україні, буде другим за всю історію конгресом, право проведення якого надано представникам СНД.