Йти в ногу зі швидкозмінними технологіями – завданням не з легких, надто ж – якщо вам вже за… Звісно, літнім людям, які усе трудове життя обходилися без мобільних телефонів та компютерів, призвичаїтись до нових технологічних реалій нелегко. Саме з цією метою для таких людей було організовано курси у рамках Novela Festival, який нещодавно відбувся у французькому місті Тулузі.

«Для літніх людей – це фантастична можливість залишатися «на звязку» із сучасним світом і мати доступ до, так би мовити, культурного контенту та освітнього матеріалу он-лайн, або навіть просто перебувати у контакті зі своїми родинами, внуками та друзями», – каже Ерван Монтюбер, голова цифрового департаменту Тулузи.

Фахівці розповідають літнім людям про GPS, WI-FI, цифрові планшети, які дають змогу «завантажувати» сотні і тисячі книжок.

Таким чином, тепер літні люди мають непогану альтернативу просиджуванню годинами перед телевізором: натомість вони можуть спілкуватися один з одним, залишаючись кожен у себе вдома.

«Гадаю, ці цифрові засоби є гарним доповненням до людського спілкуванню, адже після того, як встановлюється інтернет-контакт, люди можуть зустрітися в реальному житті», – вважає Фредерік Бріка, інструктор курсів.

Популярністю користується також сесія, де розповідають, як заснувати блог. Волонтери пояснюють, що це – не так вже й складно і що це – гарний спосіб ділитися інформацією з друзями та з тими, хто має, скажімо, таке саме хоббі, що й ви.

Відчувати себе часточкою цифрового світу – це допоможе літнім людям довше залишатися активними!

 Copyright © 2013 euronews