За зіпсованих курей-гриль, які спричинили масове отруєння, великий магазин у Львові оштрафували на 7 тисяч гривень, передає ТСН.

Нагадаємо, днями до шпиталів на Львівщині потрапили 33 людини через паличку сальмонели у курятині. На сьогоднішній день у Львівській обласній інфекційній лікарні залишається 19 осіб, у Самбірському районному медичному закладі – одна людина. А у Хмельницькій області у лікарні лежать ще двоє потерпілих. Їхній стан – стабільний.

«Сніданок» розпитав українців, як на них впливають такі новини і чи будуть вони надалі купувати кури-гриль.

«Я їх взагалі не купую, бо кури-гриль готують з зіпсованих гнилих курей», – говорить юрист Роман. Курам-гриль в магазинах чоловік взагалі не довіряє. Але новини про масове отруєння його шокували.

«33 людини – наскільки я знаю, потрапили до лікарні. Чому не закрито все повністю і не перевірено все від крупи до кур-гриль», – зазначив Роман.

А от викладачка з французької Ольга не завжди має час, аби приготувати повноцінну вечерю, тож періодично купує готові продукти: «Інколи, коли не встигаєш приготувати на вечерю, тоді береш в магазині цю курку-гриль, щоб зекономити час».

Але після скандалу з отруєнням у Львові жінка вирішила змінити пріоритети.

«Тепер вже буду обережніша і буду думати, перш ніж взяти цю курку-гриль», – говорить Ольга.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що півсотні гостей весілля на Житомирщині отруїлися молочним желе і салатом.