ТРУДОВИЙ КОДЕКС. У жодному разі не можна ухвалювати проект Трудового кодексу, який обмежує права людей. Таку позицію обстоює міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Урядовець наголошує, що вітає рішення профільного комітету Верховної Ради відхилити проект Трудового кодексу у поданому до парламенту вигляді. «Трудовий кодекс –– це насамперед консенсус: між роботодавцями, профспілками, працівниками підприємств і державою. Мають бути захищені інтереси всіх сторін. Тому в жодному разі не можна ухвалювати проект, який обмежує права людей, їхні можливості», –– зазначила Наталія Королевська.

Проект документа не має повторити шлях пенсійної реформи, яку одразу ж не сприйняла громадськість. «Усі були налаштовані негативно проти цієї реформи від самого початку. Тому навіть ті корисні норми, які в ній були, не сприймали», — наголосила Наталія Королевська.

Вона вважає, що під час розробки проекту кодексу необхідно продемонструвати нову якість законодавчої роботи. «Має бути громадське обговорення, дискусія. Люди повинні розуміти, для чого їм сьогодні потрібне нове трудове законодавство, чим воно краще за попереднє», –– цитує слова Наталії Королевської прес-служба Міністерства соціальної політики.

Міністр запросила до активної участі в обговоренні проекту учасників Народної колегії: «Потрібно, щоб громадськість висловила свою позицію: що неприйнятне, на що варто звернути особливу увагу. Подібні рішення мають народжуватися у діалозі, а не шляхом нав’язування формату трудових відносин».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»