РЕАЛЬНИЙ СЕКТОР. Кабінет Міністрів та українські підприємства групи «ЛУКОЙЛ» — ПрАТ «Лукор» та ТОВ «Карпатнафтохім» — уклали Меморандум про порозуміння. Документ підписали віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко та представник президента ВАТ «Лукойл» в Україні Сергій Чмихалов.

За словами Юрія Бойка, «Карпатнафтохім» — єдине вітчизняне підприємство-виробник суспензійного полівінілхлориду. Уряд взяв на себе зобов'язання надати підтримку, а власники — протягом трьох місяців його запустити.

Підписання меморандуму сприятиме розвитку нафтохімічного комплексу країни та будівництву нових потужностей, залученню інвестицій до 100 мільйонів доларів США протягом 2013—2016 років, оновленню обладнання, збільшенню податкових відрахувань до бюджетів.

«Річний оборот підприємства — приблизно 7 мільярдів гривень, на ньому понад 3 тисячі робочих місць. Це бюджетоутворююче підприємство для Івано-Франківської області. Коли воно працює, то дає поштовх для розвитку всього регіону», — передає слова віце-прем’єра його прес-служба.