Свою першу виставку третьокурсник Луганської державної академії культури і мистецтв Вадим Шатілов присвятив збору коштів на операцію для хворого друга.

«Я не тяжію до монументальних полотен. Як на мене, значно приємніше, коли роботи приноситимуть радість у повсякденне життя й побут: чи то картинка на чиїйсь улюбленій чашці, чи календар над ліжком, чи ілюстрація в дитячій книжці», — зізнається  він. Свою першу виставку студент  назвав «Записки художника» і присвятив благодійному аукціону, покликаному зібрати гроші на операцію з пересадження нирки другові — також  студентові зазначеного вишу акторові Артему Ліньову.

У хлопця два роки тому відмовили обидві нирки, й у 21 рік він став інвалідом. Мріє вчитися в профільному виші в Москві, але зараз прив’язаний до Луганська через постійну потребу в спеціальному лікуванні. Кілька місяців тому йому призначили операцію з пересадження, яка має відбутися днями.

«Нехай у мене немає грошей, але є трохи таланту. Усі кошти, виручені за картини, будуть передані Артемові та його родині», — наголошує молодий  художник, який уже встиг отримати диплом інженера і навіть певний час попрацювати в московському видавництві «Сакура-Прес», перш ніж вирішив опанувати другу освіту. «Для молодих художників шлях у Мистецтво буває вимощений ілюстраціями до журнальних розповідей, якими молоді автори мостять собі шлях у Літературу», — сказано в оповіданні знаменитого О’Генрі. Так само, як у тій розповіді, тільки у світі, де існує самопожертва, стають можливими чудеса.