ПРОГНОЗ. Цього тижня в Україні очікується суха погода з невеликими заморозками вночі на початку тижня та підвищенням температури до 25 градусів наприкінці тижня. Про це повідомив директор Укргідрометцентру  Микола Кульбіда.

За його словами, з 24 квітня розпочинається чергове зростання температури повітря, заморозки припиняться. Температура зросте до 20—25 градусів на всій території України. З 28 квітня очікується проходження активного атмосферного фронту, що зумовить помірні дощі у західних, північних та центральних областях України. Також із проходженням фронту в Україні буде короткотривале похолодання, передає РБК-Україна.

Однак на травневі свята знову потеплішає. «Нині ми можемо робити тільки попередні оцінки прогнозів на травневі свята. Але навіть ці попередні оцінки показують, що це буде спекотна суха погода практично на всій території України», — заявив Микола Кульбіда, додавши, що виключенням стануть лише західні області. При цьому синоптик попередив, що в період травневих свят значно посилиться пожежна небезпека.