ТАЛАНОВИТА ПАМ’ЯТЬ. У день, коли Україна відзначала річницю пам’яті Великого Кобзаря, в селі Хрестівка Чаплинського району на Херсонщині відбувся перший літературний конкурс школярів «Зачарування словом» імені письменника-земляка Олександра Кулика.

Погожого весняного ранку на подвір’ї місцевої школи звучали вірші й пісні у виконанні учнів. На свято прибули з обласного центру почесні гості та члени журі. Голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Загороднюк та брат Олександра Кулика поет, заслужений діяч мистецтв Валерій Кулик вручили двадцятьом переможцям дипломи, пам’ятні знаки, приурочені цій події, а також книжки з автографами майстрів слова Таврійського краю.

Всього ж у конкурсі взяло участь понад 80 юних учасників із шістнадцяти шкіл району.

Письменник і журналіст Олександр Кулик зробив помітний внесок у розвиток літератури двох регіонів України — Херсонщини та Криму. Він був засновником і першим редактором першої масової газети «Кримська світлиця». А згодом Олександр Павлович до останнього дня працював власним кореспондентом «Урядового  кур’єра» в Автономній Республіці Крим. Саме тому організатори конкурсу виокремили прозові твори школярів і звернули увагу на журналістські роботи юних учасників. Серед прозаїків-початківців переміг п’ятикласник Надеждівської загальноосвітньої школи В’ячеслав Паньчишин, а в номінації «Юна журналістика» перше місце здобув учень Хрестівської ЗОШ Анатолій Шиманський.

Учасники дійства читали поезії Олександра Кулика, які він написав ще школярем і які видані окремою збіркою «Хрестівський зошит». Цю книжку віршів організатори вручили кожному переможцю. В урочистому заході виступила зі спогадами про покійного брата сестра Олександра Кулика педагог з Криму Зінаїда Лялечкіна. Букети живих квітів лягли до меморіальної дошки, яка з недавніх пір прикрашає фасад школи, де десять років поспіль навчався письменник. А на завершення свята учні місцевої школи виконали відому пісню «Чорнобривці» — вокальний твір, який дуже люблять у його  родині.