АКТУАЛЬНО. Для притягнення до відповідальності керівників підприємств усіх форм власності, що мають заборгованість із заробітної плати, протягом першого півріччя 2013 року по всій Україні відкрито 1696 кримінальних справ. Про це заявив директор департаменту заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики Олександр Товстенко.

— За інформацією центральних та місцевих органів виконавчої влади, до правоохоронних органів направлено 1872 звернення щодо несвоєчасної виплати заробітної плати. За 1696 з них були відкриті кримінальні справи. За цей же час завершено розгляд 472 кримінальних справ, — цитує слова посадовця прес-служба Мінсоцполітики.

Після розгляду цих справ 69 керівників підприємств-боржників притягнуто до кримінальної відповідальності, а 242 вдалося її уникнути, бо встигли розрахуватися з людьми в останній момент.

Посадовець також наголосив, що з початку 2013 року були розірвані контракти з 90 керівниками підприємств-боржників із заробітної плати. Також до Мін’юсту направлено 155 звернень після проведення перевірок стану дотримання ліцензійних умов арбітражними керуючими підприємств-банкрутів, у тому числі щодо погашення заборгованості із заробітної плати.

Відділ соціально-правових питань
 «Урядового кур’єра»