ПОДРОБИЦІ

Зухвале пограбування у Бердянську стало можливим через відсутність у відділенні сигналізації, а у касира — напарників

Про напад на одне з відділень «Ощадбанку» в Бердянську Запорізької області і про трагічні його наслідки наша газета повідомила своїм читачам 2 квітня. Допоки ніяких подробиць співробітники правоохоронних органів не оприлюднили, адміністрація фінансової установи від коментарів утримується.

Але курортний Бердянськ — містечко невеличке. Тож тут уже всі знають, що нападників було двоє, — високий чоловік у темній куртці і жінка середнього зросту в світлій куртці. Жінка-зловмисниця відволікла увагу касирки, яка працювала тут сама. А її спільник проломив двері перегородки, проник у касове приміщення, завдав працівниці банку три удари ножем і забрав усю наявну готівку. Після чого нападники без труднощів зникли. Свідків злочину також не було. Цей чинник зіграв на руку нальотчикам. А вдале для грабіжників місце розташування банківського відділення — поблизу залізничного вокзалу — дало їм змогу покинути місто за лічені хвилини.

З огляду на те, що у цьому відділенні отримують пенсію жителі досить великого привокзального району, а тут здебільшого проживають люди похилого віку, сума виручки бандитів могла бути доволі великою. Прес-офіцер Бердянського міськвідділу міліції Ігор Горецький підтвердив, що «здобич» нападників становила 12 тисяч гривень і 400 доларів США.

Працівницю банку, яка стала жертвою нападу, доправили в хірургічне відділення Бердянської міської лікарні. Хірурги провели дві операції, що тривали понад дві години.

— Наразі загрози життю жінки немає, — запевнив головлікар Юрій Кісса. — Але потерпіла перебуває у важкому стані через пошкодження черевної порожнини, внутрішніх органів, судин плечового сплетіння.

Оперативники встановили, що систем сигналізації і відеоспостереження у відділенні банку не було. Охороняла його приміщення за договором приватна фірма, працівники якої і викликали міліцію.