Принципово нову технологію виробництва оксигенату моторного пального освоїв колектив Будильського експериментального заводу, що у Лебединському районі на Сумщині. Компанія «Еко-Енергія», яка орендує підприємство, запустила в експлуатацію ексклюзивну технологічну лінію, аналогів якої нині немає в Україні.

Як повідомила керівник компанії Таїсія Крижанівська, основою для виробництва оксигенату став цукровий сорго. Цього року його посіяно на 130 гектарах. З одиниці площі вдається збирати від 600 до 800 центнерів урожаю, а з тонни сировини одержувати 300––400 літрів соку цукристістю 11––12%. Такої кількості цілком достатньо для істотного збільшення виробництва екологічно чистого та особливо важливого компонента моторного пального.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Володимира Івченка, важливого значення набуває і соціальний аспект діяльності підприємства. Нині тут мають постійну роботу і зарплату більш як 150 осіб. Виконуючи умови укладених угод, соціально відповідальний бізнес надає постійну допомогу місцевій громаді. Зокрема школі, дитячому садку, будинку культури. А для Будильської амбулаторії загальної практичної сімейної медицини придбано карету швидкої допомоги.