Останнім часом представники Національного реєстру рекордів України зачастили до Дніпропетровська. На День міста у вересні тут важили найбільший пряник у країні, а днями зафіксували нове досягнення — вже не кондитерське, а спортивне. На стадіоні «Метеор» 601 юний футболіст одночасно жонглював м’ячем. Рекорд встановили вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл Дніпропетровщини від 9 до 16 років у рамках акції «Дніпро» — чемпіон!», присвяченої 

30-річчю перемоги  дніпропетровської команди в чемпіонаті СРСР. Доленосний матч із  московським «Спартаком» проходив саме на цій футбольній арені.

«Я гордий за кожного з учасників цього футбольного дійства. Всі ми долучилися до справді історичної події. Нехай це спортивне свято стане нашим спільним внеском у майбутні перемоги», — побажав голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод. 

«Дуже приємно, що рекорди саме такі: спортивні, здорові, емоційні, — зазначила представниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова. — Цей рекорд об’єднав усіх дітей. Кожен з них доклав частинку своєї енергетики, душі для того, щоб подія відбулася».

Майбутня зірка українського футболу десятирічний Владислав Бучін займається цим видом спорту вже п’ять років і загалом набив м’яч близько 500 разів. Хлопець пишається, що рекорд встановлював на тому самому полі, де грали і грають його кумири  — Олег Протасов і Руслан Ротань.

До речі, того самого дня вже на стадіоні «Дніпро-Арена» відбувся матч ветеранів. На футбольному полі зустрічалися «золотий» склад «Дніпра» 1983 і 1988 років та ветерани збірної СРСР. Перед початком гри вшанували хвилиною мовчання легендарних футболістів і тренерів клубу: Володимира Ємця, Геннадія Жиздика, Євгена Кучеревського, Валерія Лобановського, Миколу Кудрицького, Антона Шоха, Олександра Сорокалєта, Івана Вишневського, Романа Шнейдермана та інших.

Товариський поєдинок між  ветеранами пройшов у два тайми по 25 хвилин. Першою по м’ячу вдарила Поліна Ємець, онука видатного тренера «Дніпра» Володимира Ємця. Гра закінчилася з дружнім рахунком — 2:2. Забили Володимир Геращенко, Вадим Євтушенко, Ігор Добровольський та Ігор Бєланов.