Українські цукровари вже виробили понад 570 тисяч тонн цукру. Загалом, цьогорічної внутрішньої пропозиції на ринку у 2,2 мільйона тонн повністю вистачить для потреб українців. Однак, аби підтримати цукроварів, влада хоче збалансувати вирощування буряків та виробництво цукру. Окрім того, уряд підтримує диференціацію переробки буряків на біопаливо, а також розширює зовнішні ринки збуту цукру. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Цьогоріч планується виробити понад 1,3 мільйона тонн цукру. Ще є 890 тисяч тонн перехідних залишків. А цього більш ніж достатньо для потреб українців. Адже внутрішнє споживання становить щороку близько 1,8 мільйона тонн. На сьогодні ж сезон цукроваріння в розпалі. Загалом, переробкою солодкого кореня вже займаються на 38 цукрових заводах», — цитує слова Миколи Присяжнюка прес-служба Мінагрополітики.

Наразі на цукрові заводи надійшло понад 5,5 мільйона тонн солодкого кореня. Загалом же цукровари цьогоріч планують переробити близько 11 мільйонів тонн коренеплодів.

Микола Присяжнюк вважає, що слід розвивати експортний потенціал галузі. І уряд продовжує працювати над розширенням зовнішніх ринків збуту. Так, у попередньому маркетинговому році українські цукровари постачили за кордон понад 134 тисячі тонн цукру. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»