РОЗВИТОК. За рівнем розвитку економіки Полтавська область сьогодні перебуває у п’ятірці провідних областей України, а щодо стану інвестиційно-інноваційної сфери  поступається тільки Києву. Ця загальна стабільність забезпечується в останні роки завдяки диверсифікації: якщо раніше область заробляла кошти майже виключно за рахунок промислових підприємств Кременчука, нафтопереробного та гірничодобувного комплексів, то нині приріст регіонального валового продукту забезпечують агропромисловий комплекс, харчова та переробна промисловість, мале та середнє підприємництво, фінансові операції, громадський транспорт, готельно-ресторанний бізнес та інші галузі. Про це повідомила заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олена Адамович.

За її словами, з початку цього року, порівняно з минулим, приріст виробництва в агропромисловому комплексі становив 10%. Поступально розвивається в області будівельна галузь. Причому обласна влада і в наступні роки сприятиме її розвиткові тому, що це принагідно дає поштовх до прогресу ще в 5—6 суміжних галузях.

Гостинно зустрічають в області й інвесторів, які бажають вкладати кошти в її економіку. Тож завдяки цьому тільки з початку року на Полтавщину «прийшло» 65 мільйонів американських доларів. А сукупний обсяг прямих іноземних інвестицій, які працюють в економіці Полтавщини на цей час, становить понад один мільярд «зелених».  Що ж до внутрішніх інвестицій, то за півроку підприємствами області освоєно вже понад 2 мільярди гривень.