У чотири зміни працює нині робітничий колектив ТОВ «Таланпром» (місто Ромни), який спеціалізується на випуску спеціального взуття та одягу для працівників силових структур. Продукція слобожанського підприємства добре знана не тільки в Україні, а й за її межами.

Як повідомив директор ТОВ Юрій Бабій, сьогоднішній напружений графік продиктований зрослими потребами вітчизняних Збройних сил. За останній час підприємство суттєво наростило обсяги виробництва і вже відправило військовим формуванням майже 40 тисяч пар спеціального взуття. Підприємство відвідав голова Сумської облдержадміністрації Володимир Шульга. Він високо оцінив виробничі зусилля роменців, подякував їм за суттєву допомогу.

Тим часом в області активізується рух з підтримки військовослужбовців. Так, громадські активісти Лебедина розпочали збір коштів для потреб армії. Протягом одного тижня колективи установ, підприємств і організацій, мешканці міста і району передали 39943 гривні.

Серед тих, хто відгукнувся на патріотичний заклик, ТОВ «Лебединські ковбаси», СТОВ імені Шевченка, центральна районна лікарня, управління Пенсійного фонду, податківці, центр зайнятості, сільські ради, приватні підприємці. Всього зареєстровано 330 записів благодійників. Окрім коштів, активісти збирають продукти, одяг, ковдри, подушки, матраци.

Благодійну допомогу з Лебединського району вже відправлено на адресу однієї з військових частин в Гончарівському районі на Чернігівщині — Сумського артилерійського полку. Зокрема, сумські військовослужбовці отримали 30 комплектів військової форми, ще 70 надійдуть найближчими днями. А приватні підприємці Юрій Міщенко та Оксана Показанець за власні кошти закупили генератори та радіостанції, які передані сумським артилеристам.

Тим часом військовослужбовці Сумського прикордонного загону одержали в подарунок сучасний кольоровий принтер, який вручив начальник головного управління Пенсійного фонду в Сумській області Сергій Грицай. Того ж дня фахівці управління організували роботу виїзного консультаційного пункту для прикордонників.