У Криму священики Київського Патріархату продовжують служіння за досить складних умов: всі вони вивезли свої сім'ї, двоє виїхали самі, 11 продовжують служіння. 

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив глава інформаційно-видавничого управління Київського архієпископ Євстратій Зоря, передає УКРІНФОРМ.

«Із тих священників, хто звершує служіння в Криму, виїхали з півострова двоє. Зараз 11 священників на чолі з архієпископом Климентом залишаються на своїх парафіях, хоча сім'ї вони вивезли, бо очевидними є побоювання і великої довіри до нової влади немає», – сказав архієпископ Євстратій.

Він додав, що підтримує контакти з усіма священиками УПЦ КП. За словами священнослужителя, архієпископ Климент наполягає на тому, що залишатиметься там стільки, скільки це буде потрібно, тому що одного разу його родина вже зазнавала депортації.

Архієпископ Євстратій також зауважив, що є певні сигнали з боку нинішньої кримської влади, що вона не має наміру застосовувати до парафіян УПЦ КП і духовенства «якихось насильницьких дій».

«Вони провели зустріч з нашим архієпископом і запевнили його в цьому, але наскільки це відповідатиме дійсності, ми побачимо», + підсумував речник УПЦ КП.