КОРОЛІВСЬКЕ ПОПОВНЕННЯ. Дружина старшого внука британської королеви принца Вільяма герцогиня Кембриджська Кетрін 22 липня народила хлопчика вагою 3,8 кілограма. Герцогиня та малюк почувають себе добре. Перша дитина подружжя отримає титул принца Кембриджського, тож хлопчик стане третім у черзі на наслідування британського престолу, повідомляє Бі-бі-сі.

У заяві від імені королівської родини йдеться про те, що «королева, герцог Единбурзький, принц Вельський, герцогиня Корнуольська, принц Гаррі та члени обох родин (Віндзорів і Міддлтонів) були сповіщені про народження дитини і надзвичайно раді цій новині».

Звістку про народження принца Кембриджського з радістю сприйняла вся Британія. Фото з сайту news.yahoo.com

Звістку про народження королівського спадкоємця радісними вигуками вітав великий натовп, який зібрався біля Букінгемського палацу. Не залишився осторонь і прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, який назвав народження королівської дитини «важливим моментом в житті нації, однак передусім — чудовим моментом в житті чудового та люблячого подружжя. Горда нація святкує разом з гордими і щасливими батьками».

Ще до пологів герцогині Кембриджської британці робили ставки на стать, вагу, дату народження дитини. Наразі інтрига зберігається лише у тому, яке ім’я отримає хлопчик. Західні ЗМІ повідомляють, що в тоталізаторі лідирують імена Джордж та Джеймс. При цьому малоймовірно, що новонародженого принца Кембриджського назвуть Чарльзом (так звати діда малюка) або ж Джоном (король із таким ім’ям був визнаний одним з найгірших в історії і став прообразом головного лиходія в історіях про Робін Гуда).

Хоча є й насправді екстравагантні ставки: дехто вважає, що королівського спадкоємця назвуть Елвісом (ставка 500/1) чи навіть на честь корейського співака Psy (5000/1). Ось такий-от «Britain style».

 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»