МАЛЕНЬКИЙ ПРИНЦ. Нехай славиться новий принц і нехай одного дня керуватиме нашою країною! Такою промовою оголосили про народження первістка герцогині Кембриджської та принца Вільяма на порозі лікарні Святої Марії в Лондоні.

Хлопчик народився 22 липня о 16:24 за лондонським часом (це 18:24 за Києвом). Вага малюка – 3 кг 800.

Новина про появу немовляти нарешті потішила юрбу шанувальників та журналістів, які чекали на цю подію вже майже два тижні.

«Як тільки зявилася звістка про народження королівської дитини, у натовпі позаду мене почалося свято. Син Вільяма та Кейт є третім у черзі спадкоємцем британського престолу. Він має титул Його Королівської Високості принца Кембриджського», – повідомляє з Лондона наш кореспондент.

Грамоту про появу первістка Кейт та Вільяма вивісили на пюпітрі біля брами Букінгемського палацу. Документ із лікарні до палацу привіз спеціальний курєр у супроводі поліцейського ескорту. Британський премєр привітав подружжя та усю родину з визначною подією.

«Це – важливий момент у житті нашого народу, але я припускаю, що насамперед це – чудовий момент для розчуленої і закоханої пари, в якій зявився цей новий хлопчик. Останні роки були чудовими для нашої королівської сім’ї – королівське весілля, яке сколихнуло серця людей, надзвичайний чудовий ювілей, і тепер це королівське народження – усе це сталося в родині, яка так віддано служила нашій країні»,– заявив Девід Камерон.

Кейт та новонароджений принц почувають себе добре. Разом з дружиною та сином ніч у лікарні вирішив провести і принц Вільям, який і сам 31 рік тому народився у цьому шпиталі.

 Copyright © 2013 euronews