Американський журнал Consumer Reports оприлюднив свій щорічний рейтинг надійності. Цього року сім місць у першій десятці отримали автомобілі японських виробників, два «європейця» і один «американець».

Результати дослідження багато в чому збігаються з висновками раніше опублікованого рейтингу надійності, який складає компанія JD Power і Associates.

Для складання рейтингу журнал Consumer Reports проводить опитування понад мільйон автовласників – читачів видання, – повідомляють оглядачі журналу «За рулем Украина».

Анкета, запропонована автомобілістам, включає 17 категорій, що стосуються всіх сторін «взаємин» водія і автомобіля: від виникаючих у процесі користування машиною неполадок до зручності відкривання дверей і звукового комфорту.

Власників, зокрема, запитують про те, чи були у їхніх автомобілів серйозні поломки за минулий рік, при цьому загальний показник надійності бренду розраховується за результатами надійності автомобілів даної марки трьох останніх модельних років.

У 2013 році перше місце в рейтингу надійності зайняв Lexus в першу десятку також увійшли ще шість японських виробників: Toyota, Acura, Mazda, Infiniti, Honda і Subaru.

У Топ-10 з восьмого місця минулого року на чотири позиції піднялася Audi великий прогрес відзначений і в іншого європейського виробника – Volvo який піднявся в рейтингу на 13 позицій вгору, зайнявши 7- е місце. Єдиним американським брендом, що потрапили в першу десятку, став GMC, який випускає тільки позашляховики і пікапи.

«В цілому, японські марки все ще більш надійні, ніж європейські і американські», – зазначив в інтерв'ю газеті NY Times директор програми автомобільних випробувань CR Джейк Фішер.

Раніше в цьому році автомобілі компанії Toyota Motor (Toyota, Scion, Lexus ) отримали сім вищих нагород рейтингу надійності автомобілів, який щорічно складає компанія JD Power і Associates.