Європа зробила крок, аби подолати так званий «цифровий розрив».

За даними Європейської Комісії, майже три мільйони людей не мають доступу до традиційних мереж мовлення через те, що мешкають у сільській чи віддаленій місцевості.

Виступаючи на відкритті нового веб-сайту (broadbandforall.eu),створеного з метою полегшення доступу до супутникового мовлення, єврокомісар у справах цифрових медіа Нелі Крус пояснює, в чому полягає важливість цієї справи:

«Це допоможе відновити економіку, розпочати новий бізнес, а також створить нові робочі місця, а ми гостро потребуємо відновлення нашої економіки і створення робочих місць».

Супутникові технології вже використовуються у багатьох галузях: наприклад, у забезпеченні пасажирів у потягах звязком wi-fi .

Ця технологія зараз доступна у 28 країнах Європи.

Розповідає Мішель де Розен – голова Європейської асоціації операторів супутникового зв’язку:

«Послуги, що надаються супутниками, змінили життя людей. Ось кілька прикладів: графічний дизайнер має доступ до файлу, він може надіслати і отримати свій файл, а отже, зростатиме його бізнес, так само готельний менеджер має змогу рекламувати свої послуги, студент має доступ до бібліотек університетів».

Нове покоління супутників відіграє також важливу роль у боротьбі з наслідками стихійних лих. Супутникове мовлення дає можливість підключення до Інтернету у лікарнях, у також службам надзвичайних ситуацій та органам цивільної оборони (наприклад, під час землетрусів).

Загальний доступ до супутникового звязку у Європі – такою є основна мета «цифрової програми» ЄС. Тепер зроблено черговий крок у справі прискорення комунікацій.

Copyright © 2013 euronews