Не вперше українські глядачі мають змогу переглядати і голосувати за конкурсні стрічки Мангеттенського міжнародного фестивалю короткометражного кіно. Це найбільший інтерактивний кінопоказ, фільми-переможці якого визначаються голосуванням глядачів у всьому світі на сайті фестивалю. У жовтні стали відомі його переможці в номінаціях «Кращий фільм» і «Краща акторська робота».

Найбільше глядацьких голосів — 27 146 тисяч — цього року отримала стрічка «Забігайлівка «Кісмет» Марка Нуннелі з Англії. Це зворушлива історія офіціантки, яка закохалася у глухонімого відвідувача. Друге місце посіла драматична історія, що відтворила реальні події, — «Межа заселеності» Джейкоба Сільмана зі США, за яку проголосували 17 372 глядачі. Третє місце в картини «Я — великий клубок печалі» американського режисера Кена Урбана (10 680 голосів).

Кращу акторську гру на фестивалі цього року визначали вперше. Приз в номінації отримав молодий актор Ріс Ної за роботу у фільмі Себастьяна Райса-Едвардса «П’ятниця» (Англія). Він зіграв підлітка, який прагне помститися за загиблу під час теракту в Лондоні матір.

Цього року всесвітній фестиваль короткого метра пройшов з аншлагами у 12 кінотеатрах по всій Україні. Протягом тижня кіномани могли переглянути 10 стрічок-фіналістів і проголосувати за них. Що зацікавило українського глядача? Передовсім фільми, що посіли першу і другу сходинки в загальному рейтингу, а також фінська комедія про хаотичний ранок родини «Чи повинна я піклуватися про все?» Сельми Вільхунен. Кращою акторською роботою українці визнали гру Ілінке Ро, яка зіграла в ній головну роль.