ВІДНОСИНИ. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра Миколи Азарова з головою Британсько-українського товариства Лордом Різбі та Надзвичайним і Повноважним послом Великої Британії в Україні Саймоном Смітом.

Сторони констатували необхідність поглиблення двосторонньої співпраці на високому рівні, зокрема офіційних візитів профільних міністрів та згодом прем’єр-міністрів. Було поінформовано про підготовку зустрічі у Великобританії, у травні цього року, міністрів закордонних справ та передано запрошення міністру енергетики та вугільної промисловості України відвідати Великобританію. У цьому контексті Микола Азаров наголосив: «Чим більше буде контактів на високому рівні, тим краще це позначатиметься на розвитку наших двосторонніх відносин».

Сторони також обговорили питання інтеграції України до Європейського Союзу. Микола Азаров наголосив на виконанні нашою державою Плану дій щодо підготовки до підписання угоди про асоціацію та прийняття відповідних законопроектів у парламенті до саміту «Східного партнерства». 

У відповідь Лорд Різбі наголосив на підтримці євроінтеграційних прагнень України з боку Великобританії: «Ми розуміємо, що Україна є невід’ємною частиною європейської сім’ї. І ми бажаємо бачити вас частиною цієї сім’ї. Я хочу вас іще раз запевнити, що це єдина позиція Британії».

Крім того, сторони висловили готовність поглиблення співпраці у сфері авіації, енергетики, економіки, зокрема збільшення обсягів взаємного товарообігу та інвестицій.

За словами Прем’єра, цікавим напрямом співпраці є авіаційна галузь України, яка має величезний потенціал з огляду самостійного виготовлення серійних літаків. Він зазначив, що вже є багато замовлень на літаки, але для їх реалізації потрібно значне вливання інвестицій, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Крім того, Микола Азаров зазначив, що нині Україна здійснює активну модернізацію економіки, тому на цьому етапі багато англійських компаній могли б знайти хороше застосування своїх сил в Україні. Стосовно товарообігу глава уряду, зокрема, зауважив, що він не відповідає потенціалу двох країн. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»