ДОВГОЛІТТЯ. Спірне питання про безпеку вживання сої та продуктів з високим її вмістом знайшов, схоже, новий сенс – вченим вдалося довести неоціненну користь сої в боротьбі з процесами старіння.

Фахівці кілька разів вносили тофу – соєвий сир в списки продуктів, що поліпшують сексуальне життя. Однак сама по собі соя неодноразово називалася продуктом небезпечним, що робить негативний вплив на гормональний фон людини.

На цьому тижні американські вчені опублікували результати нового дослідження, в якому змогли довести – вживання сої сприяє збереженню молодості всього організму.

Механізм описаного в рамках дослідження дії полягає в здатності геністеїну – фітоестрогену боротися захворюваннями серцево-судинної системи і перешкоджати розвитку онкологічних хвороб, а також збільшувати вироблення колагену – білка, що відповідає за пружність і еластичність шкіри.

Автори доповіді впевнені – шкода сої сильно перебільшена і не відповідає дійсності. Якщо вживати сою і її похідні в розумних кількостях поєднуючи при цьому правильне харчування та здоровий спосіб життя, з сої можна отримати користь для всього організму.

NEWS ONE