Міністр закордонних справ України Леонід Кожара очікує, що результати роботи Моніторингової місії Європарламенту на чолі з Александром Кваснєвським і Петом Коксом будуть позитивними для нашої країни.

Про це він сказав на прес-конференції у Києві після зустрічі міністрів закордонних справ Польщі і Швеції Радослава Сікорського та Карла Більдта з Президентом України Віктором Януковичем.

За словами міністра, з українського боку є дуже міцна воля для того, щоб втілити зміни, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом: «Є воля, є консенсус для виконання всіх вимог ЄС». Під час зустрічі сторони обговорили питання виконання Україною порядку денного асоціації з Європейським Союзом. «Залишилося доволі небагато часу, й обидві сторони — і українська, і європейська — просто звірили годинники, де сьогодні перебувають Україна і ЄС», — цитує УНІАН слова головного українського дипломата.

Того самого дня зі співголовами Моніторингової місії Європарламенту Александром Кваснєвським та Петом Коксом зустрівся й Прем’єр-міністр Микола Азаров. Під час зустрічі сторони обмінялися думками стосовно виконання Україною умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію та всеосяжну зону вільної торгівлі під час саміту «Східного партнерства», який відбудеться у Вільнюсі 28—29 листопада. Зокрема обговорено питання ухвалення так званих євроінтеграційних законопроектів, визначених Планом дій.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що це вже 23-й візит місії (згадані політичні діячі розпочали свою роботу в Україні у червні 2012 року).

 Відділ новин
 
«Урядового кур’єра»