ПЕРЕВІРКА. Санітарна служба Казахстану почала перевірку продукції української кондитерської фабрики Roshen, яка, за твердженням Росспоживнагляду, не відповідає технічному регламенту Митного союзу.

Про це повідомила головний експерт комітету державного санітарно-епідеміологічного нагляду міністерства охорони здоров'я Казахстану Марал Рахімжанова в ефірі казахстанського «Сьомого каналу», передає УНІАН з посиланням на РІА Новости.

«На сьогоднішній день отримано офіційне підтвердження від Росспоживнагляду про те, що продукція Roshen не відповідає технічному регламенту Митного союзу. Аналогічні перевірки розпочато санітарною службою Казахстану. У разі виявленні невідповідності дана продукція буде у нас зупинена», – сказала Рахімжанова.

За інформацією телеканалу, казахстанські фахівці завершать перевірку цукерок протягом тижня. Після цього продукція українських кондитерів може опинитися під забороною. На сьогодні продукція фірми займає близько 20% казахстанського ринку солодощів.

Нагадаємо, Росспоживнагляд раніше повідомив, що невдоволення відомства викликала якість продукції Roshen. У торгових мережах Москви була відібрана продукція чотирьох фабрик – київської, вінницької, маріупольської і кременчуцької, які належать компанії Roshen. Порушення були виявлені з якості та безпеки. Як пояснили у відомстві, продукція не відповідала нормативам за вмістом жирів і органолептики, мала відхилення за показниками якості. Крім того, в молочному шоколаді Roshen виявлено бензопірен (речовину першого класу небезпеки).

У зв'язку з виявленими порушеннями Росспоживнагляд поставив питання про введення заборони на ввезення продукції компанії Roshen. Митні органи РФ отримали вказівки про заборону ввезення на територію РФ кондитерських виробів даного виробника.