РОБОЧИЙ ВІЗИТ

Україна запропонувала Чорногорії допомогу в розв’язанні проблем

Про це журналістам повідомив Прем’єр-міністр Микола Азаров на спільній прес-конференції з чорногорським колегою Ігорем Лукшичем. «Ми пересвідчилися, що у Чорногорії є проблема з дефіцитом електроенергії, з її високою вартістю, тому й запропонували свою допомогу», — уточнив український Прем’єр.

 

З  Прем’єром Чорногорії  Микола Азаров говорив не лише про енергетику. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Він підкреслив, що досвід енергетичного машинобудування України дає змогу провести всі роботи — від проектування до виробництва енергетичних установок і мереж. Приміром, Україна має потенціал енергетичного машинобудування, починаючи з проектування до виробництва гідроелектростанцій, вітроенергетики, теплових станцій і сонячних батарей.

Ігор Лукшич із вдячністю прийняв пропозицію та пообіцяв вивчити цю тему, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Окрім того, Микола Азаров зустрівся з Головою Скупщини Чорногорії Ранко Крівокапічем.  

***

У рамках візиту до Чорногорії Микола Азаров узяв участь у церемонії відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку у міському парку «Крушевац» міста Подгориці.

Активісти товариства України в Чорногорії виступили спонсорами цього проекту, який підтримали Президент Чорногорії та міський голова Подгориці.