ЗУСТРІЧ

Учора відбувся робочий візит до Києва Маріана  Лупу

Україна і Молдова мають хороші перспективи для активізації та розвитку двосторонньої співпраці. Про це заявив Президент Віктор Янукович під час зустрічі з виконувачем обов’язків Президента, Головою парламенту Республіки Молдова Маріаном Лупу. «Ми сьогодні маємо гарну нагоду обговорити наші двосторонні відносини», — сказав на початку розмови глава держави.

«Переконаний, що ми, звісно, повинні обговорити подальшу перспективу — як активізувати роботу наших урядів, переглянути наші торговельно-економічні відносини — впевнений, що ми здатні збільшити наш двосторонній товарообіг», — наголосив Віктор Янукович.

Віктор Янукович  — Маріану Лупу: у придністровському питанні Україна послідовна. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Президент також зауважив, що поза увагою не може залишитися й питання врегулювання придністровської проблеми та участь України в цьому процесі.

Виконувач обов’язків Президента, Голова парламенту Молдови у свою чергу зазначив, що минулий рік був доволі продуктивним з точки зору активізації співпраці України та Молдови після тривалої перерви. «Нам з вами вдалося на основі принципів добросусідства та дружби справді підняти ці відносини на новий якісний рівень. Було вирішено чимало питань, які перебували у замороженому стані впродовж тривалого часу. Нам вистачило мудрості, сміливості та відповідальності для того, щоб їх вирішити», — сказав він.

Маріан Лупу також звернув увагу на позитивні результати українсько-молдовської співпраці в торговельно-економічній сфері. «Молдова надає стратегічного значення відносинам з Україною, і ми робитимемо все, щоб підтримувати ці взаємини на високому рівні», — підкреслив молдовський лідер.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»