CОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ

Що робить влада для громади

Урядовці визнають, що більшість людей оцінює роботу влади за якістю роботи комунальників. А ось нині великі надії покладаються на створення ОСББ. І це не дивно, оскільки найбільш ефективним власником житлового будинку, напевно, може бути тільки сам мешканець. Держава ж має їх усіляко підтримувати.

За повідомленням управління взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру, з початку року на урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет надійшло 8142 звернення зі сфери житлово-комунального господарства. Найбільше — з багатонаселених регіонів України: Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Харківської областей і Києва. Чимало таких звернень також надходило з Волинської, Житомирської, Львівської, Хмельницької областей. Часто скаржаться на ненадання чи неякісне надання житлово-комунальних послуг (35,1%). Зокрема, централізованого холодного та гарячого водопостачання (29,4%).

Так, харків’янка поскаржилася, що у її квартирі із крана з гарячою водою тече холодна. Розповіла, що неодноразово і безрезультатно зверталася до місцевого ЖЕКу. Після дзвінка на урядову телефонну «гарячу лінію» питання було вирішено. Міськрада повідомила, що КП «Харківські теплові мережі» провело ремонтні роботи і температура гарячої води у квартирі заявниці стала відповідати нормативній.

Надходили скарги на брак та неякісне надання послуги електропостачання (29,3% усіх звернень щодо відсутності та неякісного надання житлово-комунальних послуг). Наприклад, жителька міста Новогродівки Донецької області повідомила про неякісне електропостачання до будинку. За інформацією Селидівського РЕМ, був виконаний ремонт повітряної лінії електричних передач. Якісне електропостачання до будинку відновлено.

Є проблеми і з якістю централізованого опалення у житлових будинках (22,5% загальної кількості звернень). Саме на це поскаржилася жителька Дніпропетровська. Причиною була аварія в зовнішній мережі теплопостачання, яку працівники теплопостачальної організації Кіровського району міста ліквідували та виконали роботи з регулювання циркуляції теплоносія у системі опалення житлового будинку. Відтепер температура повітря у квартирі заявниці відповідає санітарним нормам.

На роботу комунальників нарікань ще багато. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Були скарги і на роботу ліфтів (11,9% звернень). Наприклад, житель міста Бучі Київської області звернувся щодо ремонту ліфта в будинку за місцем проживання. Виконком міськради зобов’язав відповідне профільне підприємство провести технічне обслуговування цього ліфта. Підйомник відремонтували.

Нарікають люди і на незадовільне обслуговування (21,4%) у тому числі аварійних будинків. Так, заявниця з Червонограда Львівської області зверталася з проханням відремонтувати систему внутрішньобудинкової каналізації, яка кілька років перебуває у незадовільному технічному стані. З 2011 року підвал постійно підтоплювався, що створювало незручності для мешканців будинку. Міськрада повідомила, що балансоутримувач будинку виконав ремонт та заміну каналізаційного випуску. Підвал осушений і продезінфікований.

Якщо Ви вирішили купить роллеты, Вам необхідно знати, що в залежності від призначення вони бувають декількох типів конструкцій – протизламні та гратчасті, в залежності від різновиду профілів, які застосовуються в тій або іншій конструкції Ролети можна розділити на три типи:
- Пінонаповнені - мають невелику вагу, а також порівняно низьку ціну, однак вони не здатні захистити приміщення від професійного злодія;
- Екструдовані. Ролети з екструдованими профілями вважаються найбільш захищеними від злому – їх встановлюють у банках, на перших поверхах магазинів і т. д.;
- Кінцеві профілі - завдяки можливості установки ригеля замку або кінцевого захоплення на таких ролетах, надійність такої конструкції істотно зростає.
Звертайтеся в компанію «Лонга Комфорт» і наші фахівці допоможуть вам вибрати відповідні ролетні системи.

На урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет з 25 по 31 березня звернулися 14 997 заявників. 

0-800-507-309. Урядова телефонна «гаряча лінія» працює, крім неділі та святкових днів, за таким графіком: понеділок — п'ятниця — з 8:00 до 21:00, субота — з 8:00 до 19:00. Веб-сайт Урядового контактного центру www.ukc.gov.ua.