Учора одне зі столичних відділень Ощадбанку опинилося в центрі уваги преси. Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов придбав там казначейські зобов’язання «Військові» для підтримки української армії на суму 20 тисяч гривень.

Ці кошти сьогодні дуже потрібні армії, оскільки, за словами керівника парламенту, «на превеликий жаль, протягом багатьох років держава не ставилася з необхідною відповідальністю та повагою до української армії, і особливо це проявилося під час президентства Віктора Януковича, коли армію не лише не підтримували, а й навпаки — розвалювали».

Олександр Турчинов подякував усім українцям, які відгукнулися на заклик допомогти українській армії та перераховували гроші на її потреби, зокрема й через СМС-повідомлення.

«Усі розуміють: щоб наша армія відповідала світовим вимогам, мала високоякісну зброю, системи захисту, найсучасніші системи зв’язку,  потрібні мільярди. І я дякую Ощадбанку, який включився в процес підтримки армії спільно з Міністерством фінансів», — зазначив високопосадовець. 

Так власним прикладом він закликав українців купувати військові сертифікати Ощадбанку, поінформувавши, що ці сертифікати, випущені строком на два роки, — це цінні папери, захищені державою.

За словами Олександра Турчинова, ці цінні папери видаються під 7% річних, і щопівроку покупці сертифікатів зможуть отримувати відсотки, а через два роки отримати не лише відсотки, а й усю суму, повідомляє УНІАН.

Олександр Турчинов купив 20 облігацій. Фото УНIAН

«Вважаю, що це досить захищені вкладення. Сподіваюся, що Національний банк повністю стабілізує гривню, і ми вийдемо з вами з кризи, — сказав Голова Верховної Ради, наголосивши, що ця допомога сьогодні буде вигідна не лише Збройним силам, а й тим, хто вкладатиме гроші у сертифікати. — Це не тільки патріотична позиція, а й захищений вклад грошей».

До речі, Олександр Турчинов не першим придбав такі сертифікати. Українці понад усе прагнуть мирного й щасливого життя, яке оберігатиме  професійна народна армія. Про це переконливо свідчать підсумки першого тижня загальнонаціональної патріотичної кампанії з продажу казначейських зобов’язань «Військові».

Тільки за шість робочих днів в установах Державного ощадного банку України було придбано 3108 казначейських зобов’язань. У грошовому еквіваленті це понад 3 мільйони 108 тисяч гривень, які буде спрямовано на задоволення нагальних потреб Збройних сил. Особливо активні у цій благородній справі жителі Києва та області, Миколаївщини, Полтавщини й Івано-Франківщини.  Щоб бути захищеним, треба дбати про свою армію, так патріоти пояснюють свій вчинок.

Українці активно підтримують ініціативу голови правління Ощадбанку Андрія Пишного взяти участь в акції «Просто зроби це!» Головна її ідея — залучення друзів і знайомих до підтримки української армії. Для цього потрібно придбати «Військовий» сертифікат, сфотографуватись із ним та розмістити це фото у Фейсбуці.

Першими «просто зробили це» наші урядовці: Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, голова Національного банку Степан Кубів, міністр фінансів Олександр Шлапак, міністр юстиції Павло Петренко, голова Державної податкової служби Ігор Білоус, міністр молоді та спорту Дмитро Булатов разом із заступниками, а також народний депутат Лілія Гриневич і багато інших справжніх патріотів.

Хочеться сподіватися, що їхній приклад сприятиме популяризації цієї всеукраїнської кампанії та розширенню її масштабів. Тому прес-служба цієї державної фінансової установи закликає небайдужих громадян зробити реальний внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави.

«Хто крім нас? Як казав Наполеон, збройних сил недостатньо для захисту країни. Водночас країна, яку захищає народ, непереможна. Тож проявімо солідарність, об’єднаймо зусилля, зробімо наші військові казначейські зобов’язання облігаціями перемоги!» — закликає українців голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний.

Докладну інформацію про казначейські зобов’язання «Військові» можна дізнатися на офіційному сайті Ощадбанку,  в Контакт-центрі за тел.: 0-800-210-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів на території України), а також  на сайті Міністерства фінансів України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»