ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА

2 травня 2014 року                                      м. Київ                                                                     № 461

Про скасування реєстрації кандидата на пост  Президента України Царьова Олега Анатолійовича  на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року

До Центральної виборчої комісії 1 травня 2014 року надійшла заява кандидата на пост Президента України Царьова Олега Анатолійовича про відмову балотуватися кандидатом на пост Президента України на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року.

Розглянувши зазначену заяву, Центральна виборча комісія встановила.

Постановою Центральної виборчої комісії від 31 березня 2014 року № 140 Царьова О.А. зареєстровано кандидатом на пост Президента України на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року.

За змістом частини першої статті 56 Закону України "Про вибори Президента України" в разі звернення кандидата на пост Президента України не пізніше ніж за двадцять три дні до дня виборів з письмовою заявою про відмову від балотування Центральна виборча комісія приймає рішення про скасування реєстрації кандидата на пост Президента України не пізніш як за двадцять два дні до дня виборів.

Враховуючи викладене, відповідно до частин першої, другої, п’ятої, сьомої статті 56, частин четвертої, дев’ятої статті 66, частин шостої, десятої статті 67 Закону України "Про вибори Президента України", керуючись статтями 11 – 13, пунктами 6, 17 статті 18 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Скасувати реєстрацію кандидата на пост Президента України Царьова Олега Анатолійовича на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року.

2. Зобов’язати Царьова О.А. негайно повернути до Центральної виборчої комісії посвідчення кандидата на пост Президента України, його уповноваженого представника у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу та довірених осіб.

3. Довести зміст цієї постанови до відома Царьова О.А. та видати йому її копію.

4. Цю постанову оприлюднити в газетах "Голос України" та "Урядовий кур’єр", а також на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова Центральної виборчої комісії   М. ОХЕНДОВСЬКИЙ