НА КОНСЕРВАЦІЇ. Полтавське летовище давно вже не виконує тих функцій, які на нього були покладені за часів Радянського Союзу, але це стратегічно важливий народногосподарський комунальний об’єкт, і кинути його напризволяще в обласного керівництва рука, як мовиться, не піднімається. На території аеропорту періодично щось ремонтують, облаштовують, аби він був здатний обслуговувати хоча б невеликі літаки і гвинтокрили.

Зараз тут капітально ремонтують водопровідну мережу, зокрема замінюють 400 метрів труб та маркують зони приземлення і зони фіксованої відстані на штучній злітно-посадковій смузі. Про це повідомив директор КП «Аеропорт Полтава» Олексій Дунай. За його словами, на це з обласного бюджету спрямують майже сто тисяч гривень. Усього ж на ремонт комунальних мереж аеропорту та злітної смуги з бюджету області виділили приблизно 300 тисяч гривень.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації Віктор Шадчнєв доручив директорові аеропорту розробити заходи з енергозбереження та внести пропозицію щодо включення їх до регіональної програми «Збережемо енергоресурси Полтавщини», яка діятиме до 2015 року включно.