Тривають виплати грошових винагород військовослужбовцям Збройних сил, які беруть участь в АТО. На сьогодні за знищену військову техніку противника українські військовослужбовці отримали понад 779 тисяч гривень, за успішне виконання бойових завдань у складі підрозділів — близько 3,5 мільйона, за безпосередню участь у бойових діях — майже 67,5 мільйона гривень. Про це на брифінгу повідомила начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

Сім’ям загиблих військовослужбовців Збройних сил виплачено 1 мільярд 17,5 мільйона гривень одноразової грошової допомоги; 186,5 мільйона гривень учасники АТО отримали у зв’язку з пораненнями або інвалідністю, повідомляє прес-служба міністерства.

А з початку року майже півтори тисячі учасників АТО пройшли реабілітаційне лікування. 147 осіб зараз лікуються у профільних закладах Міноборони, 124 — у вітчизняних санаторно-курортних оздоровницях. Ще 32 бійці відновлюють своє здоров’я в Німеччині, США, Румунії, Угорщині, Литві, Австрії, Ізраїлі, Великій Британії та Польщі.