ПРЯМІ ЛІНІЇ «УК»

«Дії уряду щодо вирішення актуальних питань у соціальній сфері» — такою була тема прямої лінії «УК» 29 березня, під час якої на запитання читачів відповідала міністр соціальної політики Наталія Королевська. Найбільше людей цікавили питання щодо збільшення пенсій, заплат, придбання інвалідних візків тощо. Ось одне із запитань.

Дмитро НЕУМИТОВ,
полковник у відставці,
м. Ватутіне Черкаської області.

— Чому посадові оклади офіцерів Збройних сил такі маленькі, всього 1100–1300 гривень? За звання полковника — лише 126 гривень доплати. Навіть у двірників у Києві посадові оклади у 2—3 рази більші, ніж у військових…

— Так, Дмитре Івановичу, ситуація справді непроста. Хочу вам сказати, що нині й двірникам у Києві нелегко, але й військовим теж. Наше міністерство цю тему вивчало. І ми запропонували підняти оклади військових мінімум на 35%. Розумію, це небагато, але це крок до того, щоб справедливішими зробити зарплати військових. У Міноборони ми свої пропозиції передали. Там і щодо пенсій військових пенсіонерів є питання, і щодо зарплати військовослужбовців. Передамо їм ваш дзвінок і сподіватимемося на підтримку. (Повністю пряму лінію буде опубліковано в одному з наступних номерів «УК»).