Верховна Рада ухвалила 260 голосами Закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». На засіданні парламенту народний депутат Микола Томенко зазначив, що документ передбачає норми, які допоможуть «раз і назавжди відмовитися від того, щоб за рахунок бюджету керівник міста, голова облради чи керівник районної ради розповідали про свої досягнення у своїх газетах». Ідеться про чималі кошти. Тільки цього року в київському міському бюджеті на комунальні медіа витрачено 35 мільйонів гривень.

Закон регламентує відносини між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та заснованими ними друкованими засобами масової інформації, а ще встановлює правила співпраці органів державної влади та місцевого самоврядування і заснованими ними друкованими ЗМІ, повідомляє УНІАН.

Орієнтовно на реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ знадобиться 195,57 мільйона гривень, зокрема: на першому етапі — обсягом 6,98 мільйона гривень; на другому — 188,59 мільйона.