Формат судового процесу для притягнення відповідальних за катастрофу літака МН17, збитого над Донбасом, буде визначено до кінця поточного року. Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс під час прес-конференції в Києві.

«Ми разом із спільною групою розслідування та партнерами шукаємо найкращий формат — національний суд або трибунал», — підкреслив Берт Кундерс. Країни-партнери також активно працюють над форматом трибуналу, повідомляє Укрінформ.

«Це дуже тонкий момент. Те, що його досі не було вирішено, не пов’язано з тим, що ми не маємо часу. Навпаки, ми детально це обговорювали. Розслідування триває, і процес притягнення до відповідальності з ним тісно пов’язаний. Сподіваюся, що питання вирішимо впродовж наступних кількох тижнів», — уточнив посадовець.

Він зазначив, що цю жахливу катастрофу ніколи не потрібно забувати, а також високо оцінив співпрацю з Україною та іншими державами на всіх рівнях для розслідування і притягнення до відповідальності винуватих у жахливій атаці на МН17.