РЕЗОНАНС. Закінчено досудове розслідування стосовно квартирного рейдера, який намагався привласнювати квартири киян, застосовуючи грубу фізичну силу. Перед судом зловмисник відповідатиме за незаконне позбавлення волі людини, самоправство та порушення недоторканності житла.

У ході слідства було встановлено два епізоди спроби рейдерського захоплення житла підсудним, який проникав у квартири киян й незаконно займав їхні помешкання. Так, у випадку, що стався на вул. Тростянецькій, зловмисник разом із спільниками потрапив до оселі, виштовхавши звідти господаря. Вибивши замок на вхідних дверях, рейдери встановили інший, а потім відключили помешкання від життєво необхідних комунікацій, демонтували меблі й викинули особисті речі господарів. У цей час у квартирі перебувала жінка з малолітньою дитиною, яких підсудний зачинив в одній із кімнат і кілька днів незаконно там тримав.

Продовжуючи злочинну діяльність, чоловік захопив квартиру родини, що проживала на вул. Героїв Севастополя. Скориставшись нагодою, коли законних власників не було вдома, зловмисник за напрацьованою схемою проник у чуже помешкання, замінивши замок на вхідних дверях чим позбавив господарів можливості потрапити до власного житла.

Після звернень постраждалих до правоохоронців рейдера було затримано. Зловмисникові інкриміновано скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст.146, ст. 356, ч. 1 ст. 162 КК України. За вчинення кримінальних правопорушень підсудному загрожує до 5 років позбавлення волі. Справу направлено до суду для розгляду по суті, повідомила прес-служба прокуратури Києва.