Реформа енергоефективності є основним рушієм української економіки й одним із найпривабливіших інвестиційних проектів у Європі. Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко після зустрічі з виконавчим директором International Energy Agency (Міжнародного енергетичного агентства) Фатіхом Біролом під час робочої поїздки до Франції.

«Обсяг українського ринку енергоефективності оцінюється у 55 млрд. євро. Його річний потенціал може сягати 2 млрд. євро та 100 тисяч робочих місць. А значить, кожне інвестоване євро повернеться з великим прибутком», – підкреслив урядовець.

За його словами, на законодавчому рівні український уряд максимально сприяє створенню умов для розвитку ринку енергоефективності. Вже ухвалені закони про енергосервісні компанії (ЕСКО) та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). На черзі – ухвалення законів «Про житлово-комунальні послуги та комерційний облік», «Щодо енергоефективності будівель» та «Про енергоефективність». Ці законопроекти розробляються відповідно до директив Євросоюзу та узгоджуються з Енергетичним співтовариством, підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Він додав, що незабаром французька делегація відвідає Київ, щоб ознайомитися з можливими інвестиційними проектами у сфері енергоефективності. Зараз найбільшу зацікавленість у французького бізнесу викликає Фонд енергоефективності, запуск якого заплановано на 2016 рік.

Прес-служба КМУ