Урочисте підписання акта виконання угоди між урядом Китайської Народної Республіки та Кабінетом Міністрів про надання комп’ютерного обладнання Секретаріату Кабміну відбулося в стінах Будинку уряду. Йдеться про 800 одиниць техніки.

Підставою для такої гуманітарної допомоги стало виконання контракту про зовнішні поставки, підписаного на підставі обміну міжурядовими нотами в рамках спільної угоди про технічно-економічне співробітництво. На рішення вплинула й тісна співпраця Секретаріату Кабміну з Посольством КНР в Україні.

Міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко висловила вдячність Надзвичайному та Повноважному послу КНР в Україні Чжан Сіюню за підтримку України та вітчизняних реформ китайською владою.

«Програмою діяльності нашого уряду передбачено новий підхід до державного управління, однією зі складових реформ якого є впровадження електронного урядування. Тому зараз підтримка розвитку інформаційно-комунікаційних технологій надзвичайно важлива», — зазначила Ганна Онищенко.

Вона повідомила, що частину комп’ютерів буде передано до Урядового контактного центру, якому необхідно технічне обладнання у зв’язку з великими обсягами роботи за зверненнями громадян. «Лише за останні 10 місяців Урядовий контактний центр опрацював приблизно 1,5 мільйона звернень, а це майже наполовину більше,  ніж показник за весь минулий рік», — цитує слова Ганни Онищенко прес-служба Міністра Кабміну.

Міністр заявила, що завдяки такій гуманітарній допомозі з’явилася змога частину комп’ютерного обладнання Секретаріату Кабміну, яке перебуває в хорошому стані, після відповідних технічних процедур передати українським школам, які його потребують. 

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»