Рішення РНБО від 2 вересня «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» стали реальністю на найближчий рік. Президент Петро Порошенко днями підписав відповідний указ.

Обмежувальні заходи стосуються сотень фізичних і юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, причетних до анексії Криму і агресії на Донбасі, повідомляє президентська прес-служба.

Повний перелік санкцій оприлюднив портал Ліга-бізнес. Згідно з ним юридичні особи посідають 105 позицій за таким напрямами: авіація, транспорт, промисловість, радикальні угруповання, терористи, їхні посіпаки та спільники.

До переліку фізичних осіб потрапили 388 позицій: пропагандисти Кремля; псевдоспостерігачі на незаконних «виборах» й референдумах, керованих з Москви; політичні маріонетки путінського режиму як у самій Росії, так і в Європі та Азії; громадські й культурні діячі — прибічники ініційованої РФ війни проти України; організатори воєнних дій — кремлівські силовики; керівництво підприємств, зокрема російського ВПК, що реалізують проекти в тимчасово окупованому Криму; а також різного штибу терористи й сепаратисти, причетні до злочинів проти України та українського народу.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»