З 26 листопада глядачі отримають змогу побачити ще одну історію злого генія Віктора Франкенштейна, тільки цього разу розказану очима його помічника Ігоря Страусмана, якого Віктор (Джеймс Макевой) зустрів у цирку, шукаючи свіжі трупи звірів для своїх дослідів. Буденний візит  молодого й амбіційного лікаря обертається різаниною, пожежею і вбивством, внаслідок яких доктор отримав відрубані левові лапи й нового друга, сусіда й помічника.

Цирковий прибиральник Ігор (Деніел Редкліфф, відомий нам як Гаррі Поттер) виявляється справжнім лікарем, здатним вправляти кістки за допомогою кишенькового годинника, хорошим та вірним асистентом, допоки не з’ясовує, що у Віктора він не перший сусід. Ігор спостерігає, як головний злодій Віктор створює апарат, що здатен воскрешати мертвих, також йому відриються мотиви, якими керувався Франкенштейн, створюючи його. І досить скоро стає зрозумілим, що прагнення змінити світ на краще поступається дечому іншому, тому, що здатне цей світ знищити...

Як Франкенштейн оживляв трупи блискавками, так і режисер фільму Мак Гіган пропускає класичний сюжет через електрошокову терапію. Йому вдалося досягнути, здавалося б, неможливого — перетворити класичну історію Мері Шеллі в затягнуте півторагодинне видовище. Голлівудське походження якого видає надто оптимістичний, далекий від оригіналу, фінал, який найпевніше нагадує вуха мертвого осла на заячій голові, що грубо пришита до левиного торсу.

 

Дещо нахабний, пружний та жанрово рухливий «Франкештейн» —  непоганий спосіб згаяти час в очікуванні нових новорічних пригод улюблених кіноперсонажів.

Настя ІВАНЦОВА