ПРИГОДИ

Троє любителів підльодного лову, серед яких була й 84-річна бабуся, займалися своєю справою, аж раптом крижина, на якій вони перебували, з тріском відділилася та попливла за течією. Поки вона була велика, ще якось можна було триматися, але лід весь час відколювався. Завдяки сигналу випадкових свідків на місце одразу прибула водолазна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління МНС області, а також працівники Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби.

Ситуація вимагала рішучих дій. Відірвана крижина дрейфувала, віддаляючись від берега, і вже була на відстані майже 100 метрів, до того ж, швидко зменшувалася в розмірах. Двоє чоловіків ще були на поверхні, а жінка провалилася у воду і з останніх сил трималася за край крижини.

Людей, які могли щохвилини загинути, врятували за допомогою катера на повітряній подушці "Пегас". Він за лічені хвилини доставив рятувальників до замерзлих та мокрих рибалок та евакуював потерпілих до машин швидкої допомоги, що чекали на березі.

Жінку з діагнозом переохолодження госпіталізовано до реанімаційного відділення 3-ї міської лікарні, а чоловіки після медичного обстеження від госпіталізації відмовилися.